вівторок, 22 листопада 2011 р.

WHO IS DOLPH LUNDGREN(IN UKRAINIAN)


Дольф Лундгрен - біографія

День народження
03.11.1959
Биография
Дольф Лундгрен Dolph Lundgren, Hans Lundgren Народився 3 листопада 1959 року в Стокгольмі, у Швеції.

Син вчених-інженерів. Він ріс слабким хлопчиком із цілим букетом різних хвороб, від хроничекого нежиті до алергії. Він відмінно вчився й збирався піти по стопах батька - стати інженером-хіміком. Перші задатки спортсмена виявилися в Лундгрене коли він, за його словами, випадково наткнувся на книгу про карате й буквально був поглинений читанням. Записавшись у школу карате, перший час просто вихлюпував всю свою злість, що скопилася за роки глузувань над ним з боку однокласників. Лундгрен знайшов свій ідеал, придумав собі псевдонім «Дольф» і став сам собі лікарем. Він рвав і метав, але потім, очевидно остудивши запал, почав більш глибоко вивчати японське бойове мистецтво й робив приголомшливі успіхи, одержавши чорний пояс у чотирнадцять років, а в сімнадцять - вигравши чемпіонат Швеції. Роком пізніше, став власником звання Чемпіона Європи.

Учився в Королівському технологічному інституті в Стокгольмі, потім у Вашингтонському університеті, в 1982 році закінчив в Австралії Сиднейский університет зі ступенем магістра хімічного машинобудування. Потім Дольф Лундгрен, одержавши Фулбрайтовскую стипендію, учився в Массачусетском технологічному інституті.

Дольф Лундгрен в 1983 році в Нью-Йорку познайомився з викладачем драми Уорреном Робертсоном і вирішив спробувати себе як актор.

Могутню фігуру чемпіона помітила й по достоїнству оцінила відома естрадна співачка Грейс Джонс, з ходу запропонувавши Лундгрену бути її особистим охоронцем під час австралійського турне. Дольф з незворушністю супермена прийняв її пропозицію не відаючи, що саме із цього кроку й почнеться його стрімке сходження
на новий Олімп - кінематографічний.

Продовження історії стало надбанням громадськості й принесло Дольфу екстравагантну популярність. Любовні відносини холоднокровного шведа й пекучої негритянки не тільки привернули увагу засобів інформації, але й відкрили Лунгрену двері до сиятельной голлівудської команди й потрібних людей. Він дебютував в 1985 році в джеймс-бондовской стрічці «Вид на вбивство». Епізодичну роль Дольфа тоді практично ніхто не помітив.


Переїхавши в Нью-Йорк, Лундгрен записався в акторський клас і так пішов у навчання «на артиста», що навіть залишив участь у змаганнях. Але тренувань Дольф не кидав, намагаючись триматися у формі.


В 1985 році Дольф Лундгрен з`явився в ролі незабутнього російського звіра - боксера Івана Драго у фільмі "Рокки-4", потім пішло безліч інших, не менш "незабутніх" ролей.
Фільми особливою розмаїтістю не блищали, і замість якісного росту герой-одинак тільки збільшував список своїх подвигів.


Далі в кар`єрі Дольфа наступила «чорна смуга». Кілька фільмів підряд, де він виступав у головній ролі («Дерево Джошуа» й «Чоловіка війни»), провалилися в прокаті. Шанувальники Лундгрена були розчаровані - від його величезної м`язової маси не залишилося й сліду. Дольф зробив відповідні висновки й в 1995 році повернувся в образі непереможного бійця-атлета у фільмі «Стрілок». А участь у супербойовику «Під прицілом» знову затвердило Лундгрена в амплуа «зірки фільмів дії».


В 1987 році Дольф Лундгрен випустив спортивний відеокурс "Maximum Potential", а в 1996 році був призначений капітаном олімпійській збірні США по пентатлону. Лундгрен також є одним із засновників театральної трупи "Група восьми" (Нью-Йорк).


В 1997 році Дольф Лундгрен заснував кинокомпанию "Тор Пикчерс", і в 1998 році дебютував як виконавчий продюсер фільму "Пентатлон".


Жив із дружиною, Аннитою Квайберг і дочками Ідою та Гретою.На даний час розлучені.

                    Фотографии Дольф Лундгрен

Немає коментарів:

Дописати коментар